moet toch kunnen voor een keertje

Ach, dat moet toch kunnen voor een keertje?

Ken je dat? Je bent op een verjaardag en er wordt je een stukje taart aangeboden. Jij bedankt vriendelijk en de reactie is: “Ah, moet toch wel kunnen voor een keertje?”…

Ja, voor een keertje moet er zeker iets kunnen. Voor een keertje eten wij hier wel eens een bak Ben & Jerry leeg bijvoorbeeld.

Of voor een keertje gaan we naar Mac Donalds omdat onze jongste telg, die daar alleen de patat lust, het zó leuk vind om er te spelen en wij er dus op zijn verjaardag zijn gaan eten.

Uh, hoe vaak is een keertje?

Voor een keertje kan er best van alles. Ik ben van mening dat het niet leuk is als er niks meer mag en ik weet heel zeker dat mijn én jouw kids het ook echt niet leuk vinden als er niets meer mag.

En dus kan er voor een keertje best wat. Maar… hoe vaak hoor ik dat wel niet?

Iedereen lijkt wel als excuus altijd te roepen, dat het wel kan voor een keertje.

 

Eens. Maar laten we eens kijken naar hoe vaak zo’n “keertje” dan voorkomt.

 

Tel je even mee?

Een kind heeft gemiddeld zo’n 30 kinderen in de klas, die alle 30 een keer trakteren. Tel daar de kinderfeestjes waar je kind mag komen per jaar bij op, zijn dat er 10? Laten we het daar even op houden. Thuis bestaat het gemiddelde gezin uit zo’n 4 personen, dus 4x een verjaardag thuis.

Dan is er nog familie, er zijn vrienden, die hebben allemaal kinderen en dat wordt allemaal gevierd, het is lastig te zeggen op hoeveel verjaardagen je uitkomt gemiddeld, want dat scheelt enorm per familie, maar het zijn er aardig wat. Tel die er bij op.

Dan hebben we nog een aantal feestdagen per jaar, want hé dan moet je wel “normaal” kunnen doen toch? Tel die er ook nog even bij op.

Goed. Dat is het zo’n beetje qua feestjes toch?

Dan hebben we natuurlijk ook wel eens etentjes buiten de deur, lunches buiten de deur, snacks buiten de deur, bezoekjes aan een dierentuin, attractiepark, schoolreisjes, vakanties, dagjes weg, gezellig samenzijn met vrienden en familie en even op bezoek bij opa en oma.

 

Tel je nog even mee?

Buiten dat, kan het zijn dat je op een saaie woensdagmiddag bij een vriendje een pakje drinken en “iets lekkers” aangeboden krijgt. Dat kan ook zomaar een paar keer per week gebeuren natuurlijk… En op school is er door het jaar heen ook wel eens “iets te doen” met “iets te drinken en wat lekkers” want hé, een keertje moet kunnen toch?

Ben je nog aan het tellen?

Want ik was vergeten dat je in de supermarkt met je dreinende kids ook wel eens toegeeft, een enkele keer, aan de grillen van je kind dat echt heeeeeel graag dat ene pak koekjes wil hebben én dat je misschien zelf ook wel eens lekker toegeeft aan je eigen grillen (eens per maand misschien?) en dat je dan ook meestal niet voor komkommer kiest…

 

Dus ja, voor een keertje moet het kunnen, echt waar.

Maar soms ook gewoon even niet. Toch?

 

 

Wil jij bewuster omgaan met suiker, maar het allemaal wél leuk houden voor je kids?

Download dan mijn gratis e-book "Gezond zonder gedoe in 3 simpele stappen".

Ik leg je daarin onder andere uit waar je op kunt letten zodat jullie gemakkelijk veel minder suiker binnenkrijgen, hoe je vanaf nu heel eenvoudig gezonde(re) boodschappen doet in je eigen supermarkt en hoe je een gezondere leefstijl leuk houd voor je kids zodat ze niet direct hun kont tegen de krib gooien.

Ja! Stuur mij het gratis e-book “Gezond zonder gedoe in 3 simpele stappen”

  • Ik ga uiteraard zeer zorgvuldig met je gegevens om. Hoe ik dat doe kun je lezen in de privacyverklaring.

Laat een reactie achter