foto ralph yam desem

Niet al het glutenvrije brood is ook gezond...

 

Ralph Moorman (De Hormoonfactor) is de bedenker en ontwikkelaar van het gezondste glutenvrije brood dat er is.

Ik vroeg hem onlangs of hij er wat over wil vertellen, zodat jullie er kennis mee kunnen maken.

Omdat de reguliere glutenvrije broden in de supermarkt dan wel geen gluten, maar vaak wel allerlei andere rommel bevatten is het super dat er nu eindelijk een echt goed glutenvrij brood is.

Ralph vertelt je hieronder zelf alles over het hoe en waarom van dit bijzondere broodje:

Een gezond glutenvrij brood, eindelijk!

Wat ben ik blij met het YAM desem brood, dat na een ontwikkelproces van 3 jaar en een finetune proces van 6 maanden,  eindelijk op de markt kwam en nu niet alleen online verkrijgbaar is maar zelf bij de JUMBO, COOP en PLUS supermarkten.

Het recept? Een broodmix van glutenvrije havervlokken en psylliumvezels en een combinatie van zuurdesemtechnieken is het bakproces. Heel basic!

Waarom glutenvrij?

De afgelopen jaren zit gluten steeds meer in het verdachtenbankje als het gaat om gebrek aan energie, darm- en huidproblemen, een verhoogde ontstekingsactiviteit en immuniteitsverstoringen. In de media worden de degens gekruist als het op dit onderwerp aankomt.

Wetenschappers zijn het vaak oneens en de consument is in verwarring. Ik behoor tot de groep adviseurs die gluten afraadt. Dat baseer ik vooral op praktijkervaring en legio therapeuten. In de praktijk zien we dat het merendeel van de mensen zich aanzienlijk beter voelt bij een glutenvrij dieet en van de meest uiteenlopende klachten afkomt.

Er is dan ook steeds meer consensus over de voordelen, maar wetenschappelijk is er nogal wat weerstand. Voor- en tegenstanders hebben het vaak over totaal verschillende dingen en dat leidt voortdurend tot misverstanden. Er zijn 3 problemen rond gluten:

  1. Coeliakie: Een auto-immuun intolerantie voor gluten die meestal meetbaar is, maar zeer weinig voorkomt. Dit is een zeer zware vorm waarbij zelfs sporen van gluten vermeden moeten worden
  2. Tarwe-allergie: Allergie voor tarwe die ook vrij weinig voorkomt
  3. Glutensensitiviteit: Dit is een lichte overgevoeligheid voor gluten die na verloop van jaren afhankelijk van de glutenconsumptie voor steeds meer klachten kan zorgen. Dit komt ontzettend veel voor. Sensitiviteit is niet testbaar in het ziekenhuis en wordt niet onderkend. Maar dat er wel degelijk iets speelt, weten we uit de praktijk. Daarom raad ik iedereen aan eens een maand glutenvrij te eten en te kijken wat er gebeurt. Veel mensen ervaren zoveel verbeteringen dat ze de gluteninname blijven beperken.

Let op: coeliakie is niet meer meetbaar bij de arts als je al een tijdje glutenvrij eet!

Oja, en voor de mensen voor wie ‘gluten’ abacadabra is:

Gluten is het eiwit dat voorkomt in tarwe, spelt, rogge en gerst. Dit betekent dat alledaagse producten zoals brood en pasta het bevatten, maar ook in veel bindmiddelen zitten gluten. Bij een sensitiviteit hoeven gelukkig niet alle sporen van gluten vermeden te worden, maar er is wel een aanzienlijke aanpassing van het voedingspatroon van de meeste mensen voor nodig.

Heb je meer vragen over de problemen rond gluten of over het brood? Vraag het aan hormoonfactorcoach Ester die je alles kan uitleggen!

 

Groet, Ralph Moorman

Ik ben heel blij dat Ralph de moeite wilde nemen om hier meer te vertellen over zijn bijzonder Yam desembrood. Dankjewel Ralph!

Klik HIER voor nog meer details over het brood.

Ik zou zeggen probeer het een keer!

Groetjes, Ester 

Wil jij bewuster omgaan met suiker, maar het allemaal wél leuk houden voor je kids?

Download dan mijn gratis e-book "Gezond zonder gedoe in 3 simpele stappen".

Ik leg je daarin onder andere uit waar je op kunt letten zodat jullie gemakkelijk veel minder suiker binnenkrijgen, hoe je vanaf nu heel eenvoudig gezonde(re) boodschappen doet in je eigen supermarkt en hoe je een gezondere leefstijl leuk houd voor je kids zodat ze niet direct hun kont tegen de krib gooien.

Ja! Stuur mij het gratis e-book “Gezond zonder gedoe in 3 simpele stappen”

  • Ik ga uiteraard zeer zorgvuldig met je gegevens om. Hoe ik dat doe kun je lezen in de privacyverklaring.

Laat een reactie achter