Bijna tien jaar geleden was ik het zat, het moest anders!

Ik wilde af van mijn extra kilo’s, de antidepressiva die ik al jaren slikte, ik wilde fitter zijn en me beter voelen, veel beter.
Dus besloot ik eind 2011 dat het anders moest. Ik gooide radicaal alle suiker uit mijn voeding en ach, waarom niet, ook meteen alle gluten, koemelk en E-nummers en ik wilde alleen nog maar biologisch eten.

Zo gezegd, zo gedaan...

Eerst kreeg ik al snel een flinke griep te pakken, weinig weerstand en een mega ontgifting, maar al snel ging ik me beter voelen. Meer energie, fitter, meer zin in alles, opgewekter, krachtiger, geen snack attacks meer, ik kreeg zowaar zin in sporten en ik viel eindelijk af. Ik herkende mezelf nauwelijks terug.

Wow, dit voelt goed, dit wil ik met mijn hele gezin!

Dit was gaaf en wat wilde ik graag dat mijn hele gezin zo ging eten! Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Bij de kinderen lag voor mij de focus meer op suiker dan op de gluten en de rest. Dat was voor mij het belangrijkste, hoe krijgen ze minder suiker binnen?
Sommige dingen gingen super makkelijk. “Mam hoeven we helemaal geen melk meer te drinken? YESSSS!” en sommige dingen waren lastiger en moesten in hele kleine stapjes worden afgebouwd. Je kunt niet van de ene op de andere dag het o zo geliefde schoolkoekje en pakje Wickey vervangen voor een appel en een beker water, daar is tijd voor nodig.

Nooit gedacht, maar de resultaten waren verbluffend!

  • De buik van mijn dochter, die toen 8 was, slonk met zo’n centimeter of 12!!
  • Mijn zoon met de diagnose Pdd-nos werd rustiger, ging veel beter slapen (geen slaapwandelen of nachtmerries meer) en was veel geconcentreerder op school.
  • Manlief deed uiteindelijk ook mee en verloor ook even een kilootje of 10!
  • Zelf verloor ik uiteindelijk ook bijna 10 kilo, raakte van mijn hoofdpijn af en (ik kon het niet geloven...) ik kreeg gewoon echt zin om te bewegen!

Maar mijn fanatisme putte me uit...

Met een hoop creativiteit, uitleggen, aanpassen, nieuwe dingen proberen, weerstand, juich momentjes, vallen en opstaan was het ons uiteindelijk gelukt een heel nieuwe leefstijl te ontwikkelen.

Maar ik ben nogal fanatiek... Dingen half doen of een standje minder staat niet in mijn woordenboek.

Was het niet biologisch dan kwam het er niet in. Na een tijdje gingen we daar bijna failliet op.

Bovendien was ik voor mijn gevoel alleen nog maar bezig met mijn gezonde leefstijl. Dat leverde me een zootje stress op niet normaal, das ook niet gezond!

 

Stap voor stap ontwikkelde ik een heel eigen, persoonlijke gezonde leefstijl, veel fijner!

Uit het zoeken naar een fijne balans voor mijn gezonde leefstijl kwam ik erachter dat ik concessies moest doen, kleinere stappen moest nemen en minder streng mocht zijn.
Wat een verademing was dat!
Ik kwam erachter dat ik prima mijn eigen gezonde leefstijl kon ontwikkelen in plaats van er eentje uit een boekje van een goeroe te volgen. Want de leefstijl die jij ambieert is altijd de succesvolle gezonde leefstijl van iemand met een heel ander leven dan jij!
Jouw leven is anders dan dat van iedereen. Het is uniek! Waarom een standaard gezonde leefstijl uitkiezen?
Dan loop je namelijk altijd tegen dingen aan die voor jou gewoon niet werken. Omdat je te druk bent, of een gezin hebt, of kieskeurige eters aan tafel, of heel andere voorkeuren, of jouw lijf werkt gewoon nét even anders...
Irritant toch? Ik vond dat bloedirritant, want met mijn fanatisme wilde ik het altijd precies goed doen. ONMOGELIJK.
Zo ontstond voor mij een veel relaxtere gezonde leefstijl. Ik kies wat bij mij en mijn leven en mijn gezin past. Wat een rust gaf me dat!

Mag ik jou inspireren jouw eigen leefstijl te vinden?

Ik vind gewoon niets leuker om te doen dan delen wat ik zelf heb geleerd én waar ik ontzettend veel aan heb gehad.

Zodat jij het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.

Ik ben helemaal in mijn nopjes als ik op zo praktisch mogelijke wijze mijn gezonde leefstijl kan leven en ik wil jou leren om datzelfde te doen.

Zodat gezond leven geen moetje is, het niet een kwestie meer is van volhouden en doorzetten. Maar dat het relaxed en leuk én lekker is voor je. Zodat het eigen wordt en goed voelt.

Ik zal alles met je delen om jou je beste jij te laten worden, omdat ik zelf zo blij ben met mijn beste mij 😉

Liefs, Ester

Ben jij ook toe aan een gezonde leefstijl die wel écht bij je past?

Download dan hieronder mijn gratis health check met stappenplan en zie binnen 5 minuten waar je nu staat én waar je zonder gedoe naar toe kunt!

Leuk! Stuur mij de gratis healthcheck met stappenplan!

  • Ik ga uiteraard zeer zorgvuldig met je gegevens om. Hoe ik dat doe kun je lezen in de privacyverklaring.