Tien jaar geleden was ik het zat, het moest anders!

Ik wilde af van mijn extra kilo’s, de antidepressiva die ik al jaren slikte, ik wilde fitter zijn en me beter voelen, veel beter.
Dus besloot ik eind 2011 dat het anders moest. Ik gooide radicaal alle suiker uit mijn voeding en ach, waarom niet, ook meteen alle gluten, koemelk en E-nummers en ik wilde alleen nog maar biologisch eten.

Zo gezegd, zo gedaan...

Eerst kreeg ik al snel een flinke griep te pakken, weinig weerstand en een mega ontgifting, maar al snel ging ik me beter voelen. Meer energie, fitter, meer zin in alles, opgewekter, krachtiger, geen snack attacks meer, ik kreeg zowaar zin in sporten en ik viel eindelijk af. Ik herkende mezelf nauwelijks terug.

Wow, dit voelt goed, dit wil ik met mijn hele gezin!

Dit was gaaf en wat wilde ik graag dat mijn hele gezin zo ging eten! Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Bij de kinderen lag voor mij de focus meer op suiker dan op de gluten en de rest. Dat was voor mij het belangrijkste, hoe krijgen ze minder suiker binnen?
Sommige dingen gingen super makkelijk. “Mam hoeven we helemaal geen melk meer te drinken? YESSSS!” en sommige dingen waren lastiger en moesten in hele kleine stapjes worden afgebouwd. Je kunt niet van de ene op de andere dag het o zo geliefde schoolkoekje en pakje Wickey vervangen voor een appel en een beker water, daar is tijd voor nodig.

Nooit gedacht, maar de resultaten waren verbluffend!

  • De buik van mijn dochter, die toen 8 was, slonk met zo’n centimeter of 12!!
  • Mijn zoon met de diagnose Pdd-nos werd rustiger, ging veel beter slapen (geen slaapwandelen of nachtmerries meer) en was veel geconcentreerder op school.
  • Manlief deed uiteindelijk ook mee en verloor ook even een kilootje of 10!
  • Zelf verloor ik uiteindelijk ook bijna 10 kilo, raakte van mijn hoofdpijn af en (ik kon het niet geloven...) ik kreeg gewoon echt zin om te bewegen!

Mijn fanatisme maakte uiteindelijk plaats voor balans

Met een hoop creativiteit, uitleggen, aanpassen, nieuwe dingen proberen, weerstand, juich momentjes, vallen en opstaan is het ons inmiddels gelukt een heel nieuwe leefstijl te ontwikkelen.

In het begin was ik bloedfanatiek. Was het niet biologisch dan kwam het er niet in. Na een tijdje gingen we daar bijna failliet op. Mijn pubers gingen steeds grotere hoeveelheden eten en ons budget ging er wekelijks in rap tempo doorheen. Dat moest anders.

Bovendien maken pubers op een hele ander manier keuzes dan wanneer ze nog op de basisschool zitten en veel meer doen wat jij stuurt. Ook daar had ik een uitdaging te pakken.

Inmiddels maken we overal keuzes in. Soms wel, soms niet bio. Soms een snoepje, vaak niet. Even uit de band springen en dan weer terug naar de balans. Mijn kids weten inmiddels precies wat wel en niet goed voor ze is. De basis is goed. Dat is belangrijk. Ze vallen er uiteindelijk toch steeds weer op terug.

We eten inmiddels dan ook niet meer alleen maar verantwoord en verstandig. Gewoon, omdat dat beter werkt voor ons. En er zijn situaties waarin je even geen keuze hebt, hoewel ik die probeer voor te zijn door altijd wel wat mee te nemen als we op pad zijn. Maar er zijn ook momenten dat we even wat ongezonds willen. Gewoon omdat we daar zin in hebben. Als dat kan en je daarbuiten leert hoe jij en je kids verstandig blijven kiezen, heb je de perfecte balans te pakken.

Gezond zonder gedoe!

Uit het zoeken naar de juiste balans met mijn gezin de afgelopen jaren is gezond zonder gedoe ontstaan.
Een unieke methode die gezinnen inspireert om gezonder te gaan eten, maar dan zo dat het je tijd, rust en balans oplevert in plaats van een hoop stress.
Ik zie om me heen dat gezonder eten in een gezin vaak heel veel stress met zich meebrengt. Het kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld, moeite en energie.
Vaak stranden gezonde voornemens dan ook al snel.
Gezonder eten met een heel gezin is anders dan in je eentje. Het vergt een heel andere aanpak. Kinderen gaan nu eenmaal niet in één keer om naar een nieuwe leefstijl.
Gezond zonder gedoe bespaart je de frustratie omdat het precies de guleden middenweg bewandelt. Zo blijft het leuk voor iedereen en is het geen volhouden of uitzingen, maar een fantastische, nieuwe leefstijl!

Ik wil jou inspireren hetzelfde te bereiken als ik met mijn gezin!

Ik hou ongelooflijk veel van koken en recpten verzinnen. Ik verzin bijna dagelijks wel iets nieuws. Ik vind het echt genieten als ik weer iets heerlijks op tafel heb gezet, maar... het MOET snel klaar zijn.

En met niet te ingewikkelde ingrediënten. Die je gewoon in je supermarkt kunt krijgen.

Daarnaast vind ik het supertof om mijn kennis te delen met je. Want hoe meer je weet over gezonde voeding, des te gemakkelijker maak je goede keuzes.

Met al mijn kennis en ervaring wilde ik iets speciaals doen. Ik wil het delen op een hele toegankelijk en leuke manier. Niet in een saai boek, maar levendig en persoonlijk.

Zo is dit platform Gezond zonder gedoe geboren. Een online omgeving waar ik alles wat ik weet met je deel, ik ál mijn toffe recepten met je deel en ik je ál mijn tips & tricks geef om het met je gezin tot een succes te laten worden.

Het platform is volop in ontwikkeling en zal steeds meer en meer een super interactief geheel geworden waar jij precies dat kunt krijgen wat jij nodig hebt met jouw gezin.

Ik ben hier zó blij mee!

Liefs, Ester 

Ook gezonder eten met jouw gezin? Download dan direct mijn gratis e-book met de eerste stappen!

Ja, stuur mij het gratis e-book "Gezond zonder gedoe in 3 simpele stappen"!

Aanmelding nieuwsbrief
  • Ik ga uiteraard zeer zorgvuldig met je gegevens om. Hoe ik dat doe kun je lezen in de privacyverklaring.